Update 1 februari

We zijn weer een maand verder, en we kunnen weer de nodige vooruitgang melden. Heel langzaam zijn we begonnen met het herbouwen van onze vereniging.

Waarheen?

Na de brand zijn de gesprekken met Gemeente Heerenveen weer opgang gekomen. Er wordt nu actief gekeken naar verschillende locaties de straks misschien wel kunnen dienen als permanente vestigingsplaats voor onze club. Een team van vrijwilligers, allemaal experts in hun eigen gebied, werkt verschillende voorstellen uit. Wij zijn ontzettend blij met het signaal van de gemeente.

En tot die tijd dan?

Helaas moest een deel van het gedoneerde bedrag worden gebruikt om het afvoeren van de verbrande goederen te betalen. Inmiddels zijn er twee nieuwe zeecontainers besteld. We weten natuurlijk nog niet waar we in de toekomst gaan draaien, maar we hebben een plaats nodig om alle nieuwe goederen op te slaan.

Tenten

Ook hebben we van verschillende scoutinggroepen tenten gedoneerd gekregen. Ontzettend fijn! Dankzij deze donaties kunnen de jeugdleden komend voorjaar zonder probleem mee naar de pinksterkampen.

Aanvullende tenten zijn inmiddels ook besteld van het gedoneerde geld.

De volgende stappen

Nu is het voor ons zaak om ook de rest van de vereniging weer op te starten. Zo zijn we nog op zoek naar de laatste kampspullen en hebben we ook geïnventariseerd wat er nodig is om de rest van het scoutingspel weer op te starten. Zo is er nog steeds behoefte aan, bijvoorbeeld, pioniermateriaal en spelmateriaal

Materiaal doneren

De overgebleven benodigdheden hebben we nu in een handig overzicht gezet. Ken of ben je iemand die ons gemakkelijk aan dit materiaal kan helpen, of wil je eventueel (gedeeltelijk) sponsoren? Dan komen we natuurlijk graag met je in contact.

Uiteraard is het ook mogelijk om via de webwinkel een specifiek onderdeel te sponsoren. Het geld wordt dan gebruikt om datgene wat je hebt gesponsord voor Scouting Polaris aan te schaffen.